Cat costa un mediator ?

 
 Medierea, cu 95% mai putin costisitoare decat un proces
Medierea este o procedura ieftina, fiind cu 95% mai putin costisitoare decat un proces, si in care partile implicate ajung la consens si in doar cateva ore, potrivit participantilor la un eveniment organizat luni, 25 martie 2013, de Network Events si revista Capital.

Sedintele de mediere prezinta avantajul de a fi mult mai ieftine decat procesele in instanta, arata Zeno Sustac, vicepresedintele Consiliului de Mediere.

Studiile europene arata ca procedurile de mediere sunt cu 95% mai putin costisitoare decat procesele. Cu alte cuvinte, prin mediere cheltuiesti doar 5% din ceea ce inseamna un ciclu procesual”, a spus Zeno Sustac.

Potrivit acestuia, pana la 80% din conflictele care ajung in fata mediatorilor sunt rezolvate dintr-o singura sedinta, in doar cateva ore. In medie, o sedinta dureaza doua ore.

La randul ei, avocata Alina Gorghiu, membra in comisia juridica a Camerei Deputatilor, a evidentiat principalele avantaje ale acestei proceduri.

In fata mediatorului nu se vorbeste despre numeroase taxe pe care le presupune aparitia in fata instantei de judecata. De asemenea, timpul alocat rezolvarii conflictului este redus semnificativ”, a spus Alina Gorghiu.

Ea sustine ca depinde in proportie de 90% de mediator daca partile continua procedura de mediere si dupa sedinta de informare gratuita si obligatorie. Aproape niciun proces civil nu ar trebui sa aiba loc daca, in prealabil, nu a existat o sedinta de mediere. Aceasta este una dintre schimbarile majore pe care Noul Cod de Procedura Civila le aduce de la 1 august. Fara un document care sa ateste faptul ca aceasta sedinta a avut loc, procesul efectiv nu poate incepe, a mai spus Gorghiu.

Network Events si revista Capital au organizat conferinta “Medierea, un posibil raspuns la problemele noastre”. La evenimentul care a avut loc la l Aristocrat Events Hall au participat reprezentanti ai mediatorilor, printre care si membri ai boardului Consiliului de Mediere (cel mai important organism reprezentantiv al domeniului din tara noastra, cu peste 4.000 de membri din toata tara).

Sursa: http://www.avocatura.com/medierea-cu-95-mai-putin-costisitoare-decat-un-proces-s7130.html#ixzz2OoIoeSpL

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

 • Cat este onorariul unui mediator ?Cat este onorariul unui mediator ?
  Cat este onorariul unui mediator ? Medierea, fiind o profesie relativ noua si putin cunoscuta, in functie de viziunea mediatorului este promovata de multe ori in graba si fara un studiu de impact a...
 • Sfaturi mediereSfaturi mediere
  Sfaturi despre mediere gasim pe multe site-uri ale mediatorilor chiar daca multi colegi mediatori ofera sfaturi despre mediere privind medierea din perspectiva profesionistului si mai putin a cetat...
 • Divort la notar sau la mediator ?Divort la notar sau la mediator ?
  Divort la notar sau la mediator ? Sau poate divortul clasic, din culpa, divortul la judecatorie ? Foarte populare in ultimul timp, modalitatile de desfacere a casatoriei la mediator sau la notar...
 • Mediator Bucuresti PretMediator Bucuresti Pret
  Este important de stiut faptul ca la mediator nu exista o grila de tarife pentru mediere pe care sa o expunem ca la frizerie ori coafor. Medierea fiind o profesie liberala presupune  onorarii, ca s...
 • Reforma JudiciaraReforma Judiciara
  Newsletter CM - Intalnire intre reprezentantii Consiliului de Mediere si reprezentantul Bancii Mondiale in Romania in cadrul programului “Reforma Judiciara”, dl. Klaus Decker – Senior Specialist pe...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

June 2014
M T W T F S S
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR