Colaborare mediator – avocat

 

mediatorDincolo de multitudinea viziunilor despre armonizarea serviciilor de mediere cu serviciile de avocatura pe care colegii din cele doua bresle profesionale le au, politica practicata de Biroul de Mediator Petru Mustateanu este una deschisa spre colaborari reciproc avantajoase cu cabinetele si casele de avocatura din Bucuresti. In acest sens manifestam un program flexibil adaptat cerintelor clientilor si colaboratorilor nostri . De asemenea, onorariile preferentiale fata de colaboratorii permanenti este inca un argument pentru care profesionistii din avocatura aleg serviciile noastre de mediere. Eficienta si profesionalismul cabinetului nostru se adauga la lista argumentelor, ca si pozitia centrala si usor acesibila a locatie noastre.

Modificarile aduse legii 192/2006 privind medierea si exercitarea profesiei de mediator instituie obligatia legala pentru parti ca, anterior declansarii unei actiuni in instanta sau pana la termenul dat de instanta in acest sens, sa se prezinte la mediator in vederea informarii cu privire la posibilitatea solutionarii diferendelor pe calea medierii .

Conform acestei legii clientii birourilor de avocatura au nevoie pentru a demara respectiv a continua demersurile juridice de cel putin un document emis de un mediator autorizat. La acesta se adauga si situatiile in care partile  prefera/accepta medierea,   iar recomandarile noastre sunt ca partile sa fie insotite in cadrul medierii de avocatul angajat pentru reprezentare.

In consecinta, indiferent de parerile impartite asupra rolului medierii, firescul pe care practica il impune este acela al unei colaborari eficiente intre reprezentatii celor doua profesii.

Un alt argument in sustinerea ideii de colaborare avocat – mediator este reprezentat de Art 36 din legea 192/2006 care spune ca:

Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect conflictul supus medierii.

Prin urmare avocatul care a parcurs etapele de instruire si care a depus demersurile de a se autoriza ca mediator nu poate practica ambele profesii in relatia cu un singur client. Acelasi argument se aplica si caselor de avocatura care sunt impiedicate de aceasta prevedere sa angajeze un mediator care sa elibereze documentele necesare propriilor clienti .

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

 • med-arb si arb-medmed-arb si arb-med
  Mediul de afaceri constientizeaza ca, de foarte multe ori, viteza de reactie si un buget optimizat reprezinta reteta prin care te poti dezvolta. Cate corporatii apeleaza la instanta ca factor opti...
 • Sedinta de informare privind medierea: In ce cauze este obligatorie?Sedinta de informare privind medierea: In ce cauze este obligatorie?
  De la 1 august, toti cei care vor sa inceapa un proces pot face acest lucru doar daca participa, in prealabil, la o sedinta de informare privind medierea. In cazul in care refuza sa indeplineasca a...
 • Reducerea cu 50% a taxelor de timbru pentru conflictele solutionate prin mediereReducerea cu 50% a taxelor de timbru pentru conflictele solutionate prin mediere
  Medierea este o procedura voluntara. Asa a fost inca de la aparitia legii 192/2006, asa este si in acest moment si asa va si ramane, pentru a-si putea crea efectele benefice. In mediere partile ...
 • Mediator Divort BucurestiMediator Divort Bucuresti
  Procesul de divort este unul complex si intens pe care, din pacate, multi oameni il au de indurat. Durata acestui proces, in general, dureaza aproximativ un an sau mai mult inainte de a deveni ofic...
 • Autoritate parinteasca unui singur parinteAutoritate parinteasca unui singur parinte
  Autoritate parinteasca unui singur parinte, Custodie unui singur parinte, Nu vreau custodie comuna, Autoritatea părintească se poate exercita numai de către unul dintre soţi, Vreau sa decada din dr...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

December 2013
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
MEDIATOR