Cu ce ne poate ajuta un mediator

 

Cine alege Medierea şi nu Instanţa de Judecată?

- Persoanele care sunt plecate în străinătate şi sunt implicate într-un conflict cu cei din ţară vor de multe ori doar să clarifice anumite aspecte care au dus la neînţelegeri şi solicită mediatorului să trateze cu delicateţe sensibilităţile celor rămaşi acasă, astfel încât să nu se rupă legăturile de familie. (soluţionare non-litigioasă)
- Persoanele care sunt mai reţinute, emotive, cele cărora le este greu să facă faţă atmosferei încărcate şi tensionate din sălile de judecată şi vor să – şi soluţioneze conflictul, într-un cadru restrâns.
- Persoanele aflate în ţară sau în state diferite, care vor să-şi soluţioneze cât mai rapid divorţul, partajul, beneficiind de timp şi taxe de timbru reduse.
- Persoane fizice sau asociaţii, implicate în conflicte vechi, care au erodat grav relaţia dintre părţi şi, pentru că acestea reacţionează disproporţionat în raport cu faptele care au generat disputa, sunt trimişi de judecător sau chiar de avocaţii care-i reprezintă, să încerce o abordare mai relaxată a disputei, în termeni de cooperare şi nu de ameninţare.
- Părinţii care au conflicte cu adolescenţii lor, solicită să le fie facilitat dialogul cu aceştia, pentru a putea depăşi situaţiile în care se ajunge la tensiuni de nesuportat între membrii unei familii. (soluţionare non-litigioasă).
- Persoane implicate într-un accident rutier minor în care, ”potrivit legii, retragerea plângerii prealabile sau împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală”
- Persoane care dezbat o moştenire sunt interesate să încheie un Acord de Mediere, datorită rapidităţii procedurii şi, mai ales, datorită taxelor de timbru, mult diminuate.
- Persoane aflate intr-un conflict de muncă cu angajatorii lor.
- Angajatori care consideră că relaţiile interpersonale între angajaţi sunt tensionate şi au nevoie de un atelier interactiv de Managementul Conflictelor, în care angajaţii să se destindă şi să descopere abordări noi ale relaţiilor de serviciu dar şi mecanismele emoţionale care stau la baza conflictelor din mediul profesional.
- Acestea sunt doar câteva din situaţiile cu care ne-am confruntat noi, ca Mediatori autorizaţi,situaţii care s-au repetat, sub diverse forme. Realitatea este mult mai diversă şi mai surprinzătoare decât o putem cuprinde în nişte categorii. în fiecare zi sunt alte cerinţe pe care persoanele care vin la Mediator, aşteaptă să şi le solutioneze în modul cel mai convenabil cu putinţă.
De fapt, cu ce ne poate ajuta un Mediator?  
1. Mediatorul este chemat să îşi foloseasca experienţa profesională şi de viaţă pentru a face posibil dialogul între două sau mai multe părţi care sunt implicate într-un conflict, în condiţii de echidistanţă, neutralitate şi confidenţialitate. Conflictul este semnalat de obicei de una dintre părţi, care vine si semnează o solicitare către Mediator, în baza căreia el este împuternicit să facă toate demersurile legale (corespondenţă, convorbiri) pentru ca cealaltă parte (celelalte părţi) să accepte dialogul, primul pas către o solutionare amiabilă a disputei.
2. Dacă partea/ părţile invitate accepta Medierea, atunci se încheie un Contract de Mediereîntre părţi şi Mediatorul are rolul de a asista şedinţa/şedinţele pe parcursul cărora părţile işi expun punctul de vedere, argumentează, aduc înscrisuri, etc, practic se negociază cerinţele formulate de fiecare în parte, luându-se în calcul şi motivaţiile raţionale dar şi cele emoţionale. Uneori oamenii realizează că mai există punţi care-i leagă de cei cu care au un vremelnic conflict şi că daca îşi pun în ordine priorităţile, chiar pot cădea de acord cu partea adversă, asupra unor aspecte importante. Pe parcursul şedinţelor de Mediere, Mediatorul ajută părţile în mod egal, să se focalizeze pe interesele majore, pe argumentele constructive şi pe priorităţi, evitând ieşirile nervoase, insultele, etc. ale celor prezenţi.
3. Când părţile ajung la o înţelegere, atunci se redactează Acordul de Mediere şi Procesul Verbal de încheiere a Medierii.
4. Acordul de Mediere, încuviinţat în Instanţă sau autentificat de Notar, devine Titlu Executoriu.
Sursa:http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/coltul-de-mediere-cu-ce-ne-poate-ajuta-un-mediator–49481.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014

Sigur va mai intereaza si :

  • Medierea conflictelor penale. Obligatorie sau facultativă? Medierea conflictelor penale. Obligatorie sau facultativă?
    Mi-am propus astăzi să răspund întrebării, chiar dacă este prea tehnic un articol despre mediere. Cu atât mai mult cu cât în urmă cu ceva vreme, în pauza publicitară a unei emisiuni, Costi Rogozanu...
  • LEGEA MEDIERII ACTUALIZATA IN 2014LEGEA MEDIERII ACTUALIZATA IN 2014
    CAPITOLUL I: Dispozitii generale Articolul 1 (1)Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediat...
  • Un duș rece al cifrelor pentru mediereUn duș rece al cifrelor pentru mediere
    Se dedică prietenilor mei mediatori de pe facebook. Trebuie să recunosc faptul că uneori agitația din jurul medierii mă obosește teribil. Cu toată simpatia pe care o port celei mai noi profesii (p...
  • Medierea – Mintea romanului cea de pe urmaMedierea – Mintea romanului cea de pe urma
    Tema de discutie legata de mediere si de mintea romanului cea de pe urma este atat de ofertanta incat imi creaza tendinta de a explica functionalitatea si bazele medierii in aceasta cheie. Pana la ...
  •  Ce este Medierea? (Ghid de Mediere) Ce este Medierea? (Ghid de Mediere)
    Medierea este un concept nou pentru publicul romanesc fiind preluat ca un model viabil de soluţionare a conflictelor, din legislaţia altor state cu experienţa incontestabilă în domeniu. Din aces...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

August 2014
M T W T F S S
« Jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR