Cum gasesc un mediator bun ?

 

Asa cum stim medierea este o profesie relativ noua in spatiul juridic romanesc ea fiind infiintata in Romania in anul 2006 prin Legea 192/2006 Privind Medierea si Exercitare Profesie de Mediator . Cu toate ca este foarte apropiata de domeniul juridic, noutatea pe care medierea o aduce este profilul psiho-juridic pe care aceasta il ofera. Astfel, comparativ cu justita clasica in care individul este pus in planul doi, baza hotararilor fiind litera legii, prin mediere se cauta solutia agreata de ambele parti, bineinteles in limitele legale, iar pentru asta mediatorul, prin tehnici de mediere, ajuta partile sa gaseasca solutia optima fara sa le impuna o decizie asa cum judecatorul o face.

Cum gasesc un mediator bun in Bucuresti?

Ca sa intelegem profilul si cariera mediatorului putem compara profesia de mediator in egala masura cu cea de avocat sau cu cea de psiholog .

Cum gasesc un avocat bun in comercial / litigii intre profesionisti ? Cum gasesc un avocat bun in penal ? Cum gasesc un psiholog bun ? Cum gasesc un mediator bun ?

Pana acum cativa ani cei mai buni avocati din Bucuresti erau foarte greu de intalnit. Imaginea unui bun avocat era aceea a individului sobru, imbracat in roba, pledand furtunos in salile de judecata. Acolo il puteam vedea si evalua . Sediile lor impozante ne impresionau si stiam de pe afara ca un asemenea sediu ascunde un avocat de valoare.

Modernismul a adus schimbari substantiale in toate domeniile. In salile de judecata pledoariile lungi si impresionante au fost inlocuite de replici scurte, in limbaj juridic, in care se invoca articole de lege, totul pentru ca procesele sa devina mai scurte. Birourile avocatilor s-au mutat in etaje ale unor cladiri de birouri, uniformizate, la cerintele solicitate de eficienta si de modernism. Psihologul, care era cunoscut mai mult pentru viza pentru scoala de soferi, a devenit terapeutul care creeaza echilibrul psihic multor persoane constiente de necesitatea interventiei unui profesionist in psihologie , terapie care se desfasoara in cadru intim si in conditii de discretie maxima.

Medierea este confidetiala prin definitie , prin urmare doar partile aflate in mediere pot remarca prestatia mediatorului.  Si atunci, CUM GASESC UN MEDIATOR BUN ?

Un criteriu ar fi rata de succes a mediatorului numai ca nu exista nicaieri un grafic care sa prezinte aceste informatii . Un alt criteriu ar fi recomandarile pe care mediatorul le are, numai ca si acestea pot fi subiective. Prietenul meu ma recomanda cu caldura in timp ce prietenul concurentei va spune ca cel cunoscut de el este cel mai bun. Sediul ? Masina ? Costumul ? Cred ca sunt la fel de subiective si de nerelevante in alegere unui profesionist in mediere.

Remarc in ultima perioada faptul pledoariile avocatilor s-au mutat din sala de judecata in revistele de specialitate, la mese rotunde si pe site-urile / blogurile de prezentare profesionala . Remarc acelasi lucru si in corpul profesional al psihologilor. Cei mai buni profesionisti scriu tratate, publica in reviste de specialitate sau reviste de nisa ( ex reviste pentru femei , magazine etc ) si detin site-uri cu un continut de informatie foarte consistent.

Tot astfel putem sa ne asigura ca am ales un mediator bun, citind informatiile publicate de acesta,  informatii ce reflecta experienta si pregatirea profesionala a mediatorului . 

Dumneavostra, acum, aveti posibilitatea de a va face o impresie despre calitatea serviciilor pe care eu, mediatorul care scriu aceste randuri le ofer clientilor mei  prin simpla rasfoire a acestui site. Totodata aveti posibilitatea de a cauta si alte site-uri cu continut pentru a va asigura ca ati facut alegerea potrivita .

Un alt criteriu de selectare ar putea fi pretul . Intrebarea care se naste la acest capitol este: ne dorim un mediator ieftin ? Ne dorim un mediator scump ? Sau ne dorim un mediator bun ?

Despre raportul calitate pret in mediere voi vorbi in postarile viitoare . Cu toate acestea, amintesc faptul ca biroul de mediator in care imi desfasor activitatea are criterii clare de stabilire a unui onoariu corect si reciproc avantajos.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator  Petru Mustateanu - Bucuresti  2013

Sigur va mai intereaza si :

 • Cum poti rezolva un conflict repede, fara judecator si cu bani putiniCum poti rezolva un conflict repede, fara judecator si cu bani putini
  In 2012 au fost inregistrate in Romania 3,3 milioane de dosare in instanta. Un numar urias, care arata ca romanii sunt implicati in numeroase conflicte, dar nu cunosc celelalte solutii pe care le a...
 • Efectele modificărilor legislative în materia medierii, de la 1 august 2013Efectele modificărilor legislative în materia medierii, de la 1 august 2013
  In data de 17 august 2013, a avut loc, la Medias, masa rotunda cu tema: „efectele ultimelor modificari legislative in materia medierii, precum si a reducerii cu 50% a taxelor de timbru pentru confl...
 • Vreau sa divortezVreau sa divortez
  Vreau sa divortez, vreau sa divortez dar nu am curaj ,nu am curaj sa divortez, sa divortez sau nu ?, vreau sa divortez ce trebuie sa fac ?, vreau sa divortez si am nevoie de un sfat, nu am puterea ...
 • Cat este onorariul unui mediator ?Cat este onorariul unui mediator ?
  Cat este onorariul unui mediator ? Medierea, fiind o profesie relativ noua si putin cunoscuta, in functie de viziunea mediatorului este promovata de multe ori in graba si fara un studiu de impact a...
 • Greseli frecvente facute de mediatoriGreseli frecvente facute de mediatori
  Marcel Nichita, vicepresedinte Judecatoria Suceava, despre incuviintarea Acordului de Mediere: “Din punctul meu de vedere dreptul la justitie este un drept fundamental si asa trebuie sa ramana. ...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

June 2014
M T W T F S S
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR