Cum pot sa divortez rapid ?

 

mediere 300x199 Cum pot sa divortez rapid ?Divorţul prin mediatori, posibil din 15 februarie, e mai puţin traumatizant pentru minori.Problemele cuplului nu se mai dezbat public, într-o sală de judecată, , iar în acordul de mediere nu se va mai trece motivul desfacerii căsătoriei.
După cum se ştie divorţul prin instanţe reprezintă o modalitate în general greoaie şi care poate expune viaţa personală publicului. Divorţul prin nou instituita lege care solicită trecerea cuplurilor pe la mediator poate însă simplifica problemele celor care se despart.
Scad costurile pe care cei implicaţi le plătesc 
Considerăm, cu argumente, că divorţul prin acordul medierii este cea mai scurtă variantă legală din punct de vedere al desfăşurării în timp şi cu un buget relativ scăzut, comparativ cu alte proceduri, întrucât este angrenat un singur mediator pentru ambele părţi, iar onorariul pe care aceştia îl achită mediatorului poate fi plătit fie în procente egale, fie în procente stabilite de ambele părţi, fie de o singură parte .
Stabilirea partajului se face de comun acord
Un alt avantaj îl reprezintă respectarea intimităţii cuplului. Cu siguranţă cei care ajung în ipostaza de a divorţa sigur nu doresc o sală de judecată cu martori, plină de diverse persoane, atente la aspectele legate de intimitatea din viaţa celor ce se despart. În schimb, în cazul medierii, nu sunt necesari martori, nu este necesară o cercetare a motivelor care au condus la această stare de fapt, iar în acordul de mediere nu se va trece motivul desfacerii căsătoriei .
Primul pas va fi stabilirea numelui pe care îl va purta soţia aflată în divorţ. Ulterior, părţile vor putea trece la împărţirea bunurilor obţinute. Prin bunurile comune se înţeleg locuinţe, autovehicule, terenuri, depozite bancare, creanţe de orice fel care au fost contractate sau obţinute în perioada în care cei doi formau un cuplu. Cele două părţi stabilesc modul în care bunurile revin fiecăruia dintre cei doi, astfel încât nici unul să nu aibă de suferit .
Protecţia minorilor este pe primul plan
Un avantaj – în măsura în care putem vorbi în problemele psihologice şi materiale pe care le implică despărţirea unui cuplu de avantaje – reprezintă faptul că, în cazul în care există minori, efectele traumatizante pentru aceştia sunt pe cât posibil minimalizate.
Cel mai important punct este cel legat de copil sau copii şi cum cuplul care se desparte va exercita custodia comună asupra a acestora. Prin prisma noilor prevederi legale, ambii părţi vor creşte şi educa minorii, astfel încât traumele suferite de copii ca urmare a despărţirii părinţilor să fie cât mai mici. De aceea, în ceea ce priveşte respectarea Planului Parental, respectiv reşedinţa minorului, timpul petrecut cu fiecare dintre părinţi, contribuţia financiară a fiecărui părinte, supravegherea activităţilor şcolare şi extraşcolare, etc, sunt discutate până la clarificare în biroul mediatorului. Totodată, noi avem rolul de a-i conştientiza pe cei doi protagonişti că este normal ca minorul sau minorii să fie crescuţi, educaţi şi îndrumaţi la fel ca până în momentul declanşării divorţului, respectiv împreună .
Acordul semnat la mediator este validat de instanţă
După stabilirea tuturor aspectelor se elaborează şi redactează acordul de mediere în care vor trebui să se regăsească toate punctele asupra cărora cele două părţi au convenit, de comun acord şi fără ingerinţe ulterioare, din partea nimănui. Acest act trebuie să reflecte în detaliu acordul de voinţă al părinţilor astfel încât instanţa, în urma controlului de legalitate făcut asupra fondului acestuia, să nu îl respingă din motive de legalitate .

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

 • mediere diferiti 150x150 Cum pot sa divortez rapid ?Cum aduc clienti la mediere
  Cum aduc clienti la mediere este un subiect pe care il vom detalia intr-un curs de formare continua ce va fi anuntat pe acest site la momentul in care voi hotari ca este momentul sa il lansez pe pi...
 • mediere diferiti 150x150 Cum pot sa divortez rapid ?Onorariu Mediator Tarife mediere
  Profesia de mediator fiind o profesie liberala  presupune ca nu exista o grila cu tarife mediere impusa de Consiliul de mediere ce trebuie respectata de mediatori. Onorariul unui mediator variaza i...
 • coperta MEDIEREA TEHNICA SI ARTA 212x3004 150x150 Cum pot sa divortez rapid ?Cum gasesc un mediator bun ?
  Asa cum stim medierea este o profesie relativ noua in spatiul juridic romanesc ea fiind infiintata in Romania in anul 2006 prin Legea 192/2006 Privind Medierea si Exercitare Profesie de Mediator . ...
 • mediator 150x150 Cum pot sa divortez rapid ?Cum functioneaza medierea ?
  In paralel cu incadrarea juridica a procedurii de mediere, trebuie explicat si caracterul psihologic in contextul psiho-juridic pe care medierea il detine. Afirmatiile ce sustin faptul ca medierea,...
 • legea medierii 150x150 Cum pot sa divortez rapid ?Efectele modificărilor legislative în materia medierii, de la 1 august 2013
  In data de 17 august 2013, a avut loc, la Medias, masa rotunda cu tema: „efectele ultimelor modificari legislative in materia medierii, precum si a reducerii cu 50% a taxelor de timbru pentru confl...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

September 2013
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...