Cum sa reduc termenul de judecata la divort ?
Termenele de judecata oferite de judecatoriile din Bucuresti, in cazul unui divort sunt de multe ori exagerat de mari din cauza numarului mare de dosare pe care judecatoriile din Bucuresti le au. In anii de experienta ca mediator in Bucuresti am intalnit cazuri de termene de la sase luni si pana la un an sau si mai mult de la depunerea actiunii si pana la primul termen de judecata, ca sa nu mai vorbim de timpul total de asteptare pana la pronuntarea divortului.
Pe langa avantajele pe care medierea le ofera, un mare avantaj este acela al posibilitatii reducerii termenului de judecata la divort, sau la orice alt tip de proces.
Legea 192/2006 spune la Art. 2. – (1) :
“ Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere in mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte in materie civila, comerciala, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege. “
Prin urmare, in oricare faza a procesului va aflati, mergand la mediator puteti obtine un acord de mediere care sa contina conditiile in care partile aflate in proces stabilesc hotararea de expedient pe care instanta de judecata sa o consfinteasca drept invoiala a partilor. Impreuna cu acordul de mediere, partile vor depune la registratura judecatoriei si o cerere de preschimbare ( urgentare) a termenului de judecata motivata de faptul ca partile au ajuns la un acord cu ajutorul unui mediator autorizat.
Instanta de judecata va lua act de documentele depuse si va stabili un nou termen, mult mai redus , termen la care va lua act de datele consemnate in acordul de mediere si va emite o hotarare judecatoreasca conform hotararii de expedient consemnata in acordul de mediere completat semnat si parafat de mediator.
Acordul de mediere este un document pe care il puteti obtine si valida intr-un birou de mediator iar cererea de preschimbare a termenului de judecata poate fi formulata dupa urmatorul model :
Cerere de preschimbare a termenului de judecata
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ………………………, domiciliat in …………, str. …………, nr. …, bl. …, ap. …, judetul …………., reclamant in dosarul nr. …../………., cu termen la …………, va rog sa dispuneti preschimbarea termenului la o data cat mai apropiata, avand in vedere ca am urmat procedura medierii prin care am ajuns la un acord de mediere pe care il atasam prezentei cereri .
- ……………………………..;
- ………………………………
Data …………….
Semnatura reclamantului
…………………
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ……………………..
Sigur va mai intereaza si :
Divortul in 2013. Ce trebuie sa stii?
Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, divortul s-a simplificat, astfel incat sotii se pot desparti discret si rapid la mediator ( sau la notar doar daca indeplinesc anumite conditii) . ...Mediere malpraxis
Ca mediator in Bucuresti consider ca am acumulat suficienta experienta in medierea conflictelor cauzate de cauzele de malpraxis incat sa pot formula o parere in acest sens. Specificitatea malpra...Mediator in Bucuresti
Mediatorul din Bucuresti are sanse reale sa practice medierea mai mult si mai diversificat decat mediatorul din celelalte orase ale tarii. Pe de o parte numarul mare de locuitori din Bucuresti ofer...Lumea mondena prefera medierea ?
Ca mediator in Bucuresti constat ca multe personalitati din lumea mondena prefera medierea ca modalitate de rezolvare a conflictelor indiferent de intensitatea acestora. Personal, am fost mediator ...Mediator din Bucuresti
Medierea in Bucuresti presupune o activitate pentru mediator mai intensa decat pentru orice mediator dintara. Ca mediator in Bucuresti, orice profesionist in mediere se confrunta cu conflicte mult ...
BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900
Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

- Reactia Consiliului de Mediere la Decizia CCR
- Judecătorii ar trebui să trimită la mediere conflictul
- Senatul a aprobat noi obligatii pentru asociatiile de proprietari.
- Medierea culpei medicale – Malpraxis
- Mediatorul este o profesie care va fi de bază în dezvoltarea culturii pentru dialog în România
- Avocatul Marius COLTUC Propune Un Proces Comun Impotriva ENEL
- Video – Conferinta Medierea pentru judecatori si procurori
- Judecătorii lasă fără dobândă un contract de credit ipotecar
- Mediere litigiile locative
- Medierea, între strălucirea din teorie și eșecul din practică
- De ce este necesară și utilă ”data certă” pe acordul de mediere?
- Arbitrajul si medierea conflictelor colective de munca
- Google nu mai afișează date din dosarele portal.just.ro
- Statul e dator sa regandeasca sistemul de incurajare a cetatenilor romani sa apeleze la mediere
- Sondaj privind percepţia medierii în rândul cetăţenilor
- Campanie de strângere de semnături pentru modificarea legii medierii
- Medierea in Belgia
- Cu ce ne poate ajuta un mediator
- Decizia CC legată de mediere, distrugătoare pentru cetăţean
- Despre decizia Curtii Constitutionale cu privire la medire
- Principiile medierii penale
- Medierea merge mai departe
- Propunere de modificare a legii medierii
- Mediere fara certificat de mostenitor?
- Declararea informarii asupra medierii ca fiind neconstitutionala
- Judecatorii trimit justitiabilii la mediator
- Obligativitatea participarii la sedinta de informare privind medierea, neconstitutionala in unele situatii
- Romania, in dezacord cu politicile europene in domeniul medierii
- DE CE SA RAMANEM MEDIATORI ?
- Medierea este neconstitutionala ?
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.