DE CE SA RAMANEM MEDIATORI ?

 
Prin Decizia de azi a Curtii Constitutionale, Medierii si Mediatorilor li s-a oferit ocazia de a dovedi ca au trecut testul maturitatii. Pentru asta este nevoie sa ne reamintim ca:
1. Medierea nu este o meserie, ci o profesie.
2. Medierea a existat si va exista si de acum inainte, cata vreme este reglementata de o lege speciala.
3. Lamentarile gen “nu fac munca gratuita deci nu fac informari” si scuzele de acest fel nu mai au ce cauta in discutiile si dezbaterile noastre, caci vom informa si in continuare partile cu privire la avantajele medierii, pentru a le ajuta pe acestea in luarea deciziei de a alege medierea.
4. Nu vom mai porni la drum dintr-un fals context de “razboi” tacit cu profesiile liberale de sorginte juridica, creat sau imaginat de noi ori de altii.
5. Vom avea in vedere promovarea personala si ne vom concentra mai cu seama pe modul profesionist de promovare a medierii, caci va fi singura noastra sansa de acum inainte ca justitiabilii sa ne calce pragul.

6. Bucurati-va, cei care nu ati agreat ideea de gratuitate! Ati scapat de servilismul de care va temeati! 

7. Odata intrata in vigoare decizia Curtii Constitutionale, mediatorilor le va fi usurata munca, caci se presupune ca justitiabilii vor alege procedura in cunostinta de cauza, si nu ca o sarcina impusa.
8. Cei care vor rezista in continuare in profesie vor fi cei care nu au devenit mediatori sub imboldul momentului, ci doar cei care au facut-o din respect pentru profesie si din convingerea ca aceasta este o alternativa reala si viabila la clasica Justitie.
9. Informarea privind avantajele medierii a avut momentul si trairea ei. Daca motivele pentru care aceasta modificare legislativa a fost gandita si implementata la momentul 1 februarie 2013 si-au atins scopul, vom afla de buna seama de-acum inainte!
10. Mediatorii nu vor mai fi priviti ca si “adversari” in tabloul profesiilor liberale de catre cei care i-au perceput in acest fel pana acum, ci ca pe niste colaboratori, caci medierea va ramane o alternativa serioasa pe mai departe!
11. Cei care va bucurati acum de Decizia CCR, insa nu sunteti neaparat mediatori, nu uitati de citatul afgan care spune asa: “Lucrurile ieftine nu vin fara probleme si nici cele scumpe fara efort!” De-abia acum acest citat isi va afla sensul! Caci tot ceea ce merita efort face parte dintre cele scumpe! La fel si Medierea! A venit vremea sa dovedim ca merita efort!Nu putine ar fi motivele pentru care ar trebui sa ramanem in continuare mediatori, insa unul care imi vine acum in minte este dat de continutul articolului 29 (2) care indica fara echivoc obligativitatea, de aceasta data a mediatorului care, ca si datorie de onoare, “…trebuie sa asigure ca medierea sa se realizeze cu respectarea libertatii, demnitatii si a vietii private a partilor.” Ce alta profesie liberala ne ofera aceasta oportunitate, ca noi sa veghem si sa dam asigurari prin ceea ce reprezentam, ca activitatea noastra se realizeaza cu respectarea acestor trei mari Valori care sunt Libertatea, Demnitatea si Viata privata, in acelasi timp si spatiu contextual?

Sursa:http://mediatordanielastefanescu.blogspot.ro/2014/05/medierea-si-mediatorii-vor-avea-de.html

Sigur va mai intereaza si :

 • Stiri despre medierea obligatorie 2012 – 2013 Stiri despre medierea obligatorie 2012 – 2013
  Mediatorii din Bucuresti au parte de promovarea profesie mult dorita odata cu intrare in vigoare a legii 115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizare...
 • Mediator Divort BucurestiMediator Divort Bucuresti
  Procesul de divort este unul complex si intens pe care, din pacate, multi oameni il au de indurat. Durata acestui proces, in general, dureaza aproximativ un an sau mai mult inainte de a deveni ofic...
 • Medierea, singura sansa pentru o solutie amiabilaMedierea, singura sansa pentru o solutie amiabila
  Ireversibilitatea efectelor faptelor noastre face ca fiecare moment in care actionam sa trebuiasca sa fie atent monitorizat de noi. Fiecare miscare naste alte miscari, si alte miscari produc alte e...
 • Medierea custodiei comune. O sansa sau o obligatie ?Medierea custodiei comune. O sansa sau o obligatie ?
  Atunci cand parintii unui copil se despart este absolut cert ca intre ei a intervenit o problema grava ori mai multe probleme au "umplut paharul". Intensitatea emotionala dintre acestia, cu radacin...
 • Ce Este Medierea in Cauzele Penale Ce Este Medierea in Cauzele Penale
  Medierea poate fi utilizata pentru rezolvarea cauzelor penale care privesc infractiuni pentru care, potrivit legii, retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penal...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

May 2014
M T W T F S S
« Apr    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI