De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediator

 

Mediator contact De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediatorDin 1 august, dosarele juridice privind agresiunile, calomnia, divorţul, conflictele de muncă, malpraxisul, litigiile comerciale şi cele legate de drepturile consumatorului trebuie să treacă prin birourile de mediere. Dacă reclamanţii ocolesc această cale, instanţele nu vor accepta deschiderea unui proces.

Mai exact, de la 1 august nici un reclamant nu poate deschide o acţiune în instanţă dacă nu trece mai întâi prin biroul de mediere. În acest scop, are nevoie de sume destul de consistente.

Tarifele practicate de mediatori diferă în funcţie de natura litigiului şi de complexitatea lui. Ele pornesc de la 500 de lei / şedinţă pentru rezolvarea unui conflict civil şi pot ajunge până la 4000 de lei, dacă este vorba despre drepturile de proprietate intelectuală.

În cazul unui divorţ, tarifele pornesc de la 500 de lei şi ajung chiar şi la 1000 de lei în cazul în care este vorba despre un divorţ mai complex. În cazul unei succesiuni, tarifele pot fi între 250 şi 500 de lei. Trebuie ştiut şi că aceste costuri trebuie plătite de toate părţile implicate.

Şedinţa de informare asupra avantajelor medierii înainte de începerea procesului este şi ea obligatorie, dar gratuită. Mediatorii decid apoi dacă părţile implicate în conflict vor parcurge etapa de mediere sau vor merge direct în faţa judecătorului. Refuzul părţii de a participa la această şedinţă gratuită se sancţionează cu sume cuprinse între 100 şi 1000 de lei.

Peste 3,3 milioane de dosare au fost pe rol numai anul trecut, majoritatea pe speţe civile. Primul efect al intrării în vigoare a obligativităţii medierii ar putea fi reducerea acestui număr de dosare cu un milion.

În România există 8000 de mediatori autorizaţi. Datele lor de contact pot fi găsite pe site-ul Consiliului de Mediere, unde este afişat tabloul mediatorilor autorizaţi, ca şi la sediul instanţelor din întreaga ţară.

Sursa:http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/1+august+medierea+obligatorie+cost+sedinta+proces+litigiu

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact  .

Mediator  Petru Mustateanu - Bucuresti  2013

Sigur va mai intereaza si :

 • consiliul de mediere 300x2174 150x150 De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediatorMEDIEREA ȘI OPINII ÎNȚELEPTE
  Atunci când spunem în gând o rugăciune, încercăm să ne conectăm la sfere înalte și să asigurăm o satisfacere a nevoii noastre de comunicare cu Divinitatea. Nimic mai mult sau mai puțin! Dacă ne ima...
 • legea medierii 150x150 De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediatorMedierea este obligatorie sau nu?
  Persoanele fizice şi juridice care au intenţia să se adreseze instanţelor (justiţiabilii) într-un litigiu comercial sau de altă natură sunt obligate, de la 15 februarie 2013, să participe la şedinţ...
 • consiliul de mediere 300x2171 150x150 De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediatorDupa 1 august, apetitul pentru mediere va fi in crestere
  Sedintele de informare asupra avantajelor medierii sunt obligatorii, de la 1 august, înainte de transarea unei dispute în instanta, în cauzele care privesc litigiile de munca, divorturile, partajul...
 • Mediator contact3 150x150 De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediatorCustodia comuna divort – La ce ajuta ?
  La un an de când românii pot împărți îngrijirea copiilor, lucrurile nu s-au schimbat radical. „Marele pas s-a făcut, deciziile se iau împreună de părinți, însă termenele de judecată date de instanţ...
 • mediator1 150x150 De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediatorMedierea dosarelor de daună poate reduce cheltuielile asigurătorilor cu despăgubirile
  Asigurătorii îşi pot reduce cheltuielile legate de daune dacă vor apela la serviciile mediatorilor, despăgubirile obţinute de asiguraţi în instanţă fiind de două sau trei ori mai ridicate decât cel...

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR ENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

August 2013
M T W T F S S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
MEDIATOR