Divort cu copii minori

 

mediere divort 300x184 Divort cu copii minoriPentru orice persoana, divortul este traumatizant chiar daca s-a ajuns la aceasta solutie de comun acord. Neplacerile sunt amplificate ori de cate ori se ajunge in salile de judecata iar, daca procesul se prelungeste, categoric divortul va deveni o experienta foarte neplacuta care poate creea si alte conflicte in cadrul familiei. Oricare ar fi motivele de divort, acestea nu trebuie expuse in fata publicului, a intregii sali care asista la sedinta de judecata. Medierea, prin insasi scopul ei, asigura confidentialitatea tuturor problemelor expuse in cadrul acesteia. Mai mult, mediatorul ajuta persoanele sa invete ca prin colaborare si dialog se pot depasi dar si preveni situatiile de criza.

Daca sunteti parinti, probabil ca intelegeti faptul ca ca un divort agresiv  este o situatie traumatizanta pentru copii . Divortul nu trebuie sa raneasca niciodata copiii iar acest lucru depinde numai si numai de parinti ! Este bine sa intelegeti ca ei nu au nicio vina pentru ceea ce se intampla si niciodata nu trebuie sa fie folositi pe post de moneda pentru obtinerea unui avantaj. Foarte important de stiut este faptul ca divortul prin mediere inlatura necesitatea efectuarii anchetei psihosociale !!!

Expertii in psihologie explica faptul ca, pentru copii, separarea parintilor este o trauma. Atunci cand parintii opteaza pentru solutionarea civilizata a divortului, li se ofera copiilor o lectie de viata, o lectie despre cum se depaseste o situatie de criza. Mai mult, copii vor intelege ca desfacerea casatoriei nu inseamna si desfiintarea familiei, pentru ei vor ramane in continuare “mama” si “tata” care se vor ocupa deopotriva de cresterea si educatia lor.

Spre deosebire de procedura anevoioasa din instanta care presupune mai multe termene de judecata, adica prelungirea divortului timp de mai multe luni, chiar ani – mai ales daca partile introduc si actiunea de partaj, apeland la procedura medierii, procesul de divort se poate termina la primul termen .

Nu putem neglija nici aspectul pecuniar: cu doar 10% din suma care se cheltuieste in instanta, prin medierea partajului se poate ajunge la o solutie chiar mai buna decat cea oferita de judecator, mai ales ca cele doua parti cad de acord si, in acest caz, nimeni nu pierde.

Medierea este singura cale umana, inteligenta si rapida pentru rezolvarea problemelor divortului.

Cu totii stim ca parintii sunt responsabili nu numai de cresterea si intretinerea copiilor, ci si de educatia acestora. Ori, ganditi-va, ce educatie primeste un copil cand parintii lui se cearta si-si spala rufele in public. Dar, oricat de furiosi, suparati sau frustati ati fi, va las pe dumneavoastra sa raspundeti sincer la aceasta intrebare.

Divortul cu copii minori la mediator

Potrivit legii 202 din 2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, casatoria se poate incheia prin divort. Divortul poate avea loc:

a) prin acordul partilor, la cererea ambilor soti ( divortul prin mediere ); b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila; c) la cererea aceluia dintre soti a carei stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

Divortul prin mediere poate fi pronuntat  indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie. 

Instanta trebuie sa verifice daca exista consimtamantul liber si neviciat al fiecarui sot. La solutionarea cererilor accesorii divortului, referitoare la custodia copiilor minori, obligatia de intretinere si folosirea locuintei, instanta va tine seama de interesele minorilor. Deasemenea, divortul la mediator scuteste atat parintii cat si minorii de ancheta psiho-sociala !

sursa:http://info-medieri.ro/6th.htm

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

 • mediere diferiti 150x150 Divort cu copii minoriAjuta copilul sa treaca peste divort
  Mii de copii trec prin stresul unui divort in fiecare an. Reactiile lor depind de varsta, personalitate, dar si de circumstantele particulare din fiecare proces de divort. Trebuie stiut faptul ca, ...
 • mediere divort 300x1842 150x150 Divort cu copii minoriPensia alimentara obtinuta prin mediere
  Pensia alimentara prin mediere - Pensia alimentara la mediator Cunoscuta in limbaj curent ca si pensia alimentara conform titulaturii din vechile coduri, contributia tatalui la cresterea educare...
 • mediere partaj 300x2204 150x150 Divort cu copii minoriClauze ascunse in acordul de mediere
  Asa cum stim CLAUZA este o prevedere sau stipulatie cuprinsa intr-un act juridic. Clauza contractuala se stabileste in contract prin acordul de vointa al partilor. Numai ca, uneori, in contracte...
 • consiliul de mediere 300x2171 150x150 Divort cu copii minoriTabloul Mediatorilor Bucuresti
  Tabloul Mediatorilor Autorizati a fost actualizat pana la sfarsitul anului 2012, a anuntat, recent, Consiliul de Mediere. Termenul limita initial pentru semnalarea eventualelor erori era 14 martie,...
 • Mediator contact 150x84 Divort cu copii minoriMedierea in recurs
  Cu toate ca medierea este cunoscuta ca o procedura prealabila instantei de judecata, partile aflate in proces pot apela la solutia oferita de mediere in oricare faza a procesului, inclusiv in faza ...

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR ENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

August 2013
M T W T F S S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
MEDIATOR