Divort Notar ?

 

Divortul  in mod normal ar putea fi finalizat in maxim 30 de zile, potrivit Noului Cod Civil, daca sotii se inteleg in cadrul unui birou de mediator cu privire la toate aspectele separatiei, atat la impartirea bunurilor cat si la autoritatea copiilor minori. Pe langa aceasta, un mare avantaj este ca divortul la mediator este cel mai putin costisitor fata celelalte forme de divort . In acelasi timp, Noul Cod Civil prevede acordarea despagubirilor sotului prejudiciat si posibilitatea sotilor divortati anterior datei de 1 octombrie 2011 de a solicita de acum custodia comuna a copiilor. In plus, conform noilor reglementari, daca sotul care a inaintat cererea de divort decedeaza in timpul procesului, mostenitorii sai pot cere instantei pronuntarea divortului, acest lucru practic fiind o terminare a ceea ce a inceput defunctul ca o recomemorare a lui.

Spre deosebire de reglementarea precedenta, dupa 1 octombrie 2011 divortul prin acordul sotilor poate fi pronuntat indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie.

Divortul in fata notarului nu este de preferat pentru ca  acesta poate fi atacat.

In cazul divortului la mediator, instanta este obligata sa verifice existenta consimtamantului liber si neviciat al fiecarui sot exprimat in acordul de mediere. Casatoria este desfacuta din ziua cand hotararea prin care s-a pronuntat divortul a ramas definitiva. La desfacerea casatoriei prin divort, sotii pot conveni in acordul de mediere sa pastreze numele purtat in timpul casatoriei.

Institutia divortului era reglementata de Codul Familiei, iar in Noul Cod Civil textele se regasesc in articolele 373 – 403, cu unele imbunatatiri.

Motivele de divort (art. 373 Cod civil)

Divortul poate avea loc:

a. La mediator, prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti, ori la cererea unuia dintre soti care e acceptata de celalalt; ( divort la mediator)

b.La judecatorie atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila; instanta stabileste culpa ( vinovatia ) unuia dintre soti in destramarea casatoriei sau culpa comuna a sotilor, chiar daca numai unul dintre ei a facut cerere de divort ( de mentionat ca divortul din culpa se poate intinde si pe durata mai multor ani pentru stabilirea vinovatiei) ( avocat divort )

c.La notariat la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani; divortul se poate pronunta chiar din culpa exclusiva a sotului reclamant, cu exceptia situatiei in care paratul se declara de acord cu divortul, cand acesta se va pronunta fara a se mentiona culpa sotilor. ( divort notar )

d. La judecatorie ori mediator, la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei, caz in care desfacerea casatoriei se pronunta fara a se face mentiune despre culpa sotilor. ( divort din motive de boala )

Pe aceeasi tema :  Divort la notar sau la mediator ?

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

 • Cum pot divorta la mediator ?Cum pot divorta la mediator ?
   Cum pot divorta la mediator ? Noul Cod Civil creeaza noi oportunitati cetatenilor care vor sa isi refaca viata fara ca desfacerea casatoriei sa presupuna obligatoriu un vinovat pentru sfarsitul un...
 • Avocat divort sau mediator divort ?Avocat divort sau mediator divort ?
  Sunteti in pragul unui divort si nu stiti inca ce formula juridica sa folositi pentru divortul dumneavoastra ? Avocat divort sau mediator divort ? Justitei clasica sau mediere ?  Sa fiti sigur de c...
 • Medierea obligatorie in caz de divortMedierea obligatorie in caz de divort
  Noul Cod De Procedura Civil aduce modificari esentiale in ceea ce priveste modalitatea prin care se poate efectua desfacerea casatoriei. Noutatea consta in introducerea procedurii prealabile obliga...
 • Divortul la mediator in BucurestiDivortul la mediator in Bucuresti
  Divortul la mediator in Bucuresti. Astazi voi incerca sa explic pas cu pas cum putem divorta la mediator, care sunt avantajele, care sunt costurile si timpul pentru aceasta procedura. Trebuie st...
 • Mediator Bucuresti PretMediator Bucuresti Pret
  Este important de stiut faptul ca la mediator nu exista o grila de tarife pentru mediere pe care sa o expunem ca la frizerie ori coafor. Medierea fiind o profesie liberala presupune  onorarii, ca s...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

June 2014
M T W T F S S
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR