Divortul cu copii minori

 

Medierea reprezinta modalitatea de solutionare a conflictelor pe cale amiabila cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator autorizat, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al sotilor.

   Mediatorul autorizat te poate scapa de proces intr-un termen foarte scurt si cu maxima discretie, partile putand divorta in mod amiabil, fara un conflict major, pot stabili custodia comuna a copilului/copiilor partajul si toate cererile conexe unui divort in termeni legali si cu cheltuieli minime .

  Ce alegeti, mediere sau un proces costisitor ?

Intr-un divort conventional, atat sotul si sotia se angajaza la cheltuieli financiare si timp pierdut, care de regula pot fi solutionate la un mediator.

De obicei aparatorii partilor se dueleaza in instanta de judecata pentru a pregati un proces in care un judecator decide toate problemele legate de custodie, partaj, de pensia de intretinere, program de vizitare, etc.

Divortul prin mediere este o miscare legala de reforma foarte moderna, care a fost inceputa cu foarte mult timp in urma in tarile civilizate, de catre avocati specializati si terapeuti ingroziti de risipa de resurse emotionale si financiare in divorturile conventionale apoi de mediatori specializati pentru astfel cazuri legale.

   Avantajul medierii este acela ca daca un cuplu este pregatit sau poate fi determinat sa rezolve situatia pe cale amiabila, de ce sa ii obligi sa cheltuiasca timp, energie si bani pentru un proces in instanta daca nu este nevoie de acesta.

In mediere, mediatorul ofera partilor aflate in conflict, o atmosfera de siguranta, impartialitate si neutralitate, pentru a ajuta partenerii care au o serie de discutii, si pe care, probabil, nu le pot gestiona pe cont propriu, din cauza starii din relatia lor.

In una pana la cateva sedinte de mediere, intr-un caz de divort si/sau partajmediatorul ajuta foarte mult cuplul sa negocieze un acord pentru rezolvarea problemelor legate de incredintarea copiilor, de pensia de intretinere, de partaj, etc..

   Daca apelati la un mediator, veti constata foarte multe avantaje ale medierii si anume :

  • folosind medierease castiga timp, se cheltuiesc mai putini bani si scade foarte mult nivelul stresului ;
  • medierea este mai putin costisitoare si mai rapida decat un proces in instant de judecata ;
  • medierea este confidentiala, in sensul ca, ce se discuta in cadrul sedintelor de mediere nu este public ;
  • medierea este solutia durabila, deoarece este formulata direct de catre parti ;
  • medierea este voluntara, partile pot incepe sau renunta la mediere, fara consecinte juridice ;
  • prin mediere se restabileste relatia de armonie dintre parti ;
  •  cost redus ;
  • este mai putin traumatizant decat divortul pronuntat de instanta de judecata ;
  • costuri mai reduse
  • timp mult redus de solutionare a problemelor ;
  • confidentialitate ;
  • evitarea instantei de judecata

Medierea se poate realiza conform legii, in urmatoarele situatii :

-     divort cu copii minori rezultati din casatorie, stabilirea domiciliului acestora, programul de vizitare, pensia de intretinere, numele purtat dupa divort si partajul bunurilor commune ;

-    divort fara copii/fara copii minori rezultati din casatorie, numele purtat dupa divort si partajul bunurilor comune ;

Luand lucrurile pe rand, iata ce trebuie facut in fiecare caz in parte :

  Divortul cu copii minori rezultati din casatorie, stabilirea domiciliului acestora, programul de vizitare, pensia de întreținere, numele purtat dupa divort si partajul bunurilor comune ;

Pentru a putea fi informat cu privire la avantajele medierii trebuie sa consultati un mediator, intrucat procedura informarii este gratuita, iar in cazul in care nu doriti sau nu ajungeti la un acord de mediere, va trebui sa solicitati recomandarea unui avocat specializat in astfel de domeniu.

Cererea de divort se depune la instanta de judecata competenta, in aceasta mentiondu-se si cererile accesorii (incredintare minori, program de vizitare, pensie intretinere, numele purtat dupa divort, precum si partajul bunurilor mobile sau imobile).

    Acordul de mediere, ca rezultat al negocierilor, la mediatorul autorizat, pe parcursul carora mediatorul ajuta partile la solutionarea intereselor legitime ale acestora, la cererea partilor, sau a uneia dintre ele, urmand ca ulterior solicitarii medierii, sa se incheie un acord în forma scrisa privind solutiile agreate de parti in ce priveste urmatoarele :

  • desfacerea casatoriei de comun acord ;
  • pensia de intretinere si modul de plata ;
  • modul incredintarii copiilor ;
  • cand si cat timp vor petrece copiii cu celalalt parinte (programul de vizitare al copiilor) ;
  • modul in care vor lua pe viitor deciziile legate de copii in privinta : educarii, vizitarii, concediilor efectuate cu copiii, cresterii, educarii si sanatatii acestora, etc. ;
  • numele purtat după divort ;
  • partajul  bunurilor commune (bunuri mobile si imobile).

Depunerea acordului de mediere la instanta de judecata, poate fi depus si de una din parti, la termenul stabilit de instanta, sau chiar inainte, si odata cu depunerea acordului de medeiere se poate depune și cererea de restituire a taxei de timbru judiciar, daca aceasta s-a achitat, in caz de partaj ;

Inainte de pronuntarea hotararii judecatoresti, instanta ia act de acordul de mediere si va pronunta o hotarare asa cum au convenit parțile in privinta divortului, incredintarii minorilor, pensiei de intretinere, programului de vizitare, altor aspecte privind copiii, numelui purtat dupa divort si partajului.

Potrivit legii, instanta de judecata trebuie sa ia act de acordul de mediere fara sa mai astepte termenul fixat pentru judecata. In functie modul activ al judecatorului, acesta poate lua act de acordul partilor cu mult inainte de termen, chemandu-le in camera de consiliu si solutionand astfel rapid dosarul.

   In cazul divortului fara copii/fara copii minori rezultati din casatorie, numele purtat dupa divort si partajul bunurilor comune.

   Informareain aceasta cauza se impune apelarea la un mediator autorizat, aceasta faza de informare fiind gratuita, iar daca doriti neaparat puteti solicita recomandarea unui avocat specializat in dreptul familiei, pentru a putea sta la masa negocierilor si a lua decizii cu cealalta parte.

   Depunerea cererii de divort,  se depune la instanta de judecata competenta, in aceasta mentiondu-se si cererile accesorii (numele purtat dupa divort, precum si partajul bunurilor mobile si imobile).

   Acordul de mediere, incheiat la un mediator autorizat conform legii, este rezultatul negocierilor, pe parcursul carora mediatorul depune toate eforturile pentru a ajuta partile la solutionarea intereselor legitime ale acestora, la cererea ambelor parti, sau numai a uneia dintre ele, partea care nu a solicitat medierea ur,mand a fi citata la mediere, urmand ca in urma medierii, sa se incheie un acord in forma scrisa privind solutiile agreate de parti in ce priveste :

  • modul in care se desface casatoria de comun acord ;
  • numele purtat dupa divort ;
  • modul in care se efectueaza partajul al bunurilor comune (bunurile mobile si immobile).

   Depunerea acordului de mediere la instanta de judecata, poate fi depus si de una din parti, la termenul stabilit de instantă, sau chiar inainte de termen. Dupa depunerea acordului de mediere se poate depune si cererea de restituire a taxei de timbru judiciar, daca aceasta s-a achitat, pentru partajul bunurilor dintre soti.

   Inainte de pronuntarea hotararii judecatoresti, instanta de judecata, ia act de acordul de mediere si pronunta o hotarare asa cum au convenit partile in privinta divortului, a numelui purtat dupa divort si a partajului bunurilor dintre soti.

In conformitate cu dispozitiile legii, instanța de judecata trebuie sa ia act de acordul de mediere fara sa mai aștepte termenul fixat. Dupa ce instanta de judecata, a luat act de acordul de mediere, si in functie de rolul active al judecatorului, acesta poate lua act de acordulde mediere al partilor cu mult inainte de termen, chemand partile in camera de consiliu, solutionand foarte repede dosarul.

Divort prin mediere a fost consemnat si in data de 19.10.2010, cand a fost adoptata de catre Parlamentul Romaniei propunerea legislativa cunoscuta publicului sub numele  “mica reforma in justitie”, iar noua lege prevede stimularea partilor ca in caz de divort sa apeleze la un mediator autorizat, inainte de a ajunge la instanta de judecata.

Divortul prin mediere se poate realiza chiar si intr-o singura sedinta.

De ce trebuie sa apelam la mediator in caz de divort ?

Potrivit legii  medierii, pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, precum si alte neintelegeri inerente unui asemenea eveniment in viata partenerilor totodata prin mediere se pot stabili custodia comuna a minorilor, pensia alimentara programul de vizitare si alte cereri conexe desfacerii casatoriei cu copii minori.

   Momentul divortului poate constitui o trauma atat pentru copii, cat si pentru sotii implicati in actiunea de divort. Pentru ca aceste traume sa fie evitate si pentru ca fostii soti sa poata coopera in a-si educa si creste copii, este recomandat ca cei doi soti sa mearga la un mediator autorizat.

Sursa: http://www.fisapostului.eu/mediator/medierea-in-caz-de-divort/

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

  • CERERE DE INFORMARE DESPRE AVANTAJELE MEDIERIICERERE DE INFORMARE DESPRE AVANTAJELE MEDIERII
    CERERE DE INFORMARE DESPRE AVANTAJELE MEDIERII  Nr.        din ____/____/____ BIROU DE MEDIATOR – MUSTATEANU PETRU În atenţia domnului mediator Petru Mustateanu – mediator autorizat Dl/D-na    ...
  • Divort la tine acasa      Divort la tine acasa
    Modernismul oferit de alinierea legislatiei romanesti la standardele europene creeaza avantaje noi sistemului juridic romanesc si implicit cetatenilor, ca si beneficiari ai sistemului juridic din t...
  • Divortul prin mediere si interesul superior al copiluluiDivortul prin mediere si interesul superior al copilului
    Cand doi oameni aflati intr-o casatorie in urma careia au rezultat si copii hotarasc sa renunte la a mai fi sot si sotie, trebuie sa oficializeze desfacerea casatoriei fara furie si fara a lua din ...
  • Divortul la mediator in BucurestiDivortul la mediator in Bucuresti
    Divortul la mediator in Bucuresti. Astazi voi incerca sa explic pas cu pas cum putem divorta la mediator, care sunt avantajele, care sunt costurile si timpul pentru aceasta procedura. Trebuie st...
  • Mediator divort pretMediator divort pret
    Mediator divort pret ,mediere divort pret, cat costa divortul prin mediere, este mai ieftin divortul la mediator decat la avocat, la notar sau sau la oficiul starii civile ? Citeste mai departe »
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

June 2014
M T W T F S S
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR