Este medierea o afacere ?

 

La momentul la care scriu acest text medierea poate fi comparata cu pomul laudat la care multi fug cu sacul de bani pentru a plati sa obtina legitimatia de intrare… la pom.

Este medierea o afacere ? Stim ca medierea este o profesie de tip liberal prin urmare ar putea fi o afacere, la fel ca toate celelalte profesii liberale. Este avocatura o afacere ? dar contabilitatea ? sau medicina ? ori arhitectura ?

Cunosc avocati de succes la fel cum stiu multi avocati care traiesc numai din oficii, cunosc experti contabili solicitati, dar  si contabili fara activitate, si in toate profesiile avem exemple de profesionisti care castiga foarte mult si autorizati care supravietuiesc.

Entuziasmul fata de mediere este dat de accesul relativ facil in corpul profesional, de conditiile sumare de autorizare,  precum si de stagiul redus de pregatire. Dar este suficienta parcurgerea unui curs de mediator pentru a fi un mediator de succes ?

Cursul de mediator este comparabil cu scoala de soferi . Este suficient sa fac scoala de soferi pentru a deveni un sofer profesionist, pentru a face din soferie o afacere ?

In scoala de soferi invatam sa conducem masina, dar pentru a fi sofer profesionist este necesara experienta care ar trebui sa duca la maiestrie, insusirea cunosintelor de mecanica, utilizarea uneltelor mecanice, dar si o abordare responsabila, deci este mult mai complicat.

In cursul de mediator invatam sa conducem partile la un acord, dar pentru a fi un mediator profesionist este necesara experienta care ar trebui sa duca la maiestrie,  insusirea cunostintelor de drept, utilizarea formularelor si a procedurilor, dar si o abordare responsabila, deci este putin mai complicat.

Este medierea o afacere ?

In timp ce formatorii in mediere nu fac fata solicitarilor, pe forumurile mediatorilor dezbaterea este in toi, in concluzie in birouri activitatea este destul de precara.  In acelasi timp folclorul despre mediere nu a intarziat sa apara . Va intreb, cate persoane  cunoasteti care au trecut pe la un notariat, pe la un medic si cate care au trecut pe la un mediator ?  Astfel ne apropiem de realitate. Numarul solicitantilor de mediere este direct proportional cu numarul de oameni ce au solicitat medierea cunoscuti de dumneavoastra.

Medierea obligatorie – Un mit !

Trebuie spus ca medierea obligatorie este o utopie, ca este neconstitutionala, prin urmare mai mult decat informarea obligatorie despre avantajele medierii, cum prevede legislatia in acest moment, nu va fi niciodata.  Adica astazi medierea beneficiaza de maximul de sustinere legislativa posibil. Si cu toate acestea eu am timp sa scriu acest text .

Medierea obligatorie ar insemna ingradirea liberului  acces la justitie, prin urmare orice lege de acest gen va fi declarata neconstitutionala oriunde in lume, cu atat mai mult in Romania, o tara europeana cu legi comforme cu normele U.E. Orice poveste despre o viitoare mediere obligatorie in Romania este o minciuna !

Este medierea o afacere ?

Poate fi ! Dar pentru asta este nevoie de implicare, de studiu, de promovare, de perfectionare si de talent. In orice profesie de tip liberal profesionistul care isi face bine treaba este apreciat si solicitat, asadar primeste si onorarii consistente. Daca privim medierea ca pe o alternativa in contextul in care am auzit ca se va ajunge candva sa percem o taxa pe stampila, atunci medierea nu va fi niciodata o afacere pentru oportunisti.

Este medierea o afacere ?

Medierea a fost infiintata in Romania din anul 2006, iar eu nu cunosc niciun mediator imbogatit. In schimb cunosc multi teoreticieni in fata carora ma inclin si multi practicieni capabili sa stinga si conflictul dintre comunism si capitalism, daca cineva le-ar cere asta !

Inainte de a intreba daca medierea este o afacere, incearca sa afli ce este medierea de fapt. Cum functioneaza ? Daca simti ca iti place, atunci eu te incurajez sa devii mediator. Altfel, cu intristare iti spun ca medierea poate fi comparata cu pomul laudat, la care multi fug cu sacul de bani pentru a plati sa obtina legitimatia de intrare… la pom.

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 96 times, 96 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Mediator BucurestiMediator Bucuresti Daca ati ajuns pe acest site inseamna ca doriti ca neintelegerile, problemele, conflictele, litigiile dumneavoastra sa se finalizeze cu o intelegere pe cale amiabila, in scurt timp si fara […]
  • Medierea obligatorie 2012Medierea obligatorie 2012 Medierea obligatorie este un deziderat al mediatorilor inca de la inceputul implementarii medierii inRomania considerat a fi odata cu aparitia legii numarul 192/2006 privind medierea si […]
  • Mediator in Instanta – Medierea in justitieMediator in Instanta – Medierea in justitie Mediator in justitie, medierea obligatorie, mediator in instanta, medierea din 2013, mediator judecatoresc, mediator juridic ,medierea in justitie, toate acestea sunt denumirile care in […]
  • Referat mediereReferat mediere - Medierea obligatorie  - Legea medierii este prezenta in peisajul juridic romanesc din anul 2006, ea primind o imbunatatire in anul 2012 ce naste controverse in presa romaneasca. Conform […]
  • Mediator Succesiune BucurestiMediator Succesiune Bucuresti Cum știm, moștenirea este transmiterea patrimoniului (ansamblu de drepturi și obligații cu conținut patrimonial) unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane fizice în […]
 

Lasă un răspuns

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

februarie 2016
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR