Melcul si rudele sale sau cum conservam ideile

 

Timpul reprezinta resursa prima a fiecarei entitati constiente sau nu, resura lipsita de capacitatea de regenerare identificata in alte zone creatoare de resurse.

Am incercat sa fac o analiza a dezvoltarii profesiei plecand ca punct zero de la momentul in care a aparut primul numar al unei reviste profesionale in domeniu si oprindu-ma intr-un punct intermediar si anume dupa 4 ani sau 48 de aparitii constante.

Peste 600 de materiale lucrate cu aplecarea generata de profesionisti in mediere, peste 40 de mediatori promovati prin prezenta lor pe coperta revistei, peste 80 000 de persoane care au interactionat cu revista, public cititor, peste 20 de organizatii internationale care au primit lunar numarul revistei, peste 20 de institutii nationale, Parlament, guvern, instante de judecata, primarii, biblioteci, care au primit revista luna de luna.

Peste 40 de evenimente nationale si internationale organizate de revista sub titlul “Caravana medierii”, peste 300 de mediatori implicati in conferinte si prelegeri despre mediere, peste 300 de mediatori care cu credinta si pasiune au scris in paginile acestei reviste.

La patru ani de revista, statistica prezentata mai sus este impresionanta si te face sa crezi ca noi, mediatorii, am inceput sa alergam pe culoarele de fuga mai rau ca atletii in competitiile de sprint.

Am nascut idei, am construit strategii, am elaborat sisteme, am  argumentat si gestionat crize, am interactionat, am vrut sa devenim eficienti.

Am facut lucruri apreciate, dar am si gresit, doar pentru ca am muncit si am crezut.

Daca acum patru ani melcul se pregatea de start, acum, dupa patru ani melcul a luat startul.

Schimbarea presupune riscuri si opozitie, schimbarea presupune imaginatie si inteligenta, schimbarea presupune rabdare, dar si determinare, schimbarea presupune tinerete si curaj.

Poate noi, mediatorii, suntem prea batrani sau poate noi, mediatorii, am devenit mediatori mult prea tarziu.

Poate la 10 de ani de revista o sa am posibilitatea  sa imi intitulez articolul “too fast too furious”.

 

Mugur Mitroi
Fondator FMMM Romania
Presedinte S.T.A.R.S.
Presedinte U.C.M.R. -http://www.mugurmitroi.portalmediere.ro/?p=205

Sigur va mai intereaza si :

 • Centru de informare privind medierea – BucurestiCentru de informare privind medierea – Bucuresti
  IREX ROMÂNIA, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Consiliul de Mediere au semnat astăzi un acord de colaborare care va facilita organizarea unor ac...
 • Medierea – Mintea romanului cea de pe urmaMedierea – Mintea romanului cea de pe urma
  Tema de discutie legata de mediere si de mintea romanului cea de pe urma este atat de ofertanta incat imi creaza tendinta de a explica functionalitatea si bazele medierii in aceasta cheie. Pana la ...
 • Medierea faptelor de natura penalaMedierea faptelor de natura penala
  Este bine să ştiţi că înainte de a începe prima audiere în faţa organelor judiciare, părţilor şi subiecţilor procesuali principali trebuie să li se comunice că au dreptul la un mediator. Victima...
 • Cati mediatori sunt in Romania ?Cati mediatori sunt in Romania ?
  Corpul mediatorilor s-a mărit de aproape cinci ori în ultimul an, ceea ce va permite ca până la sfârşitul lui 2013 să se degreveze instanţele de judecată de circa un milion de dosare, a declarat în...
 • Senatul a aprobat noi obligatii pentru asociatiile de proprietari.Senatul a aprobat noi obligatii pentru asociatiile de proprietari.
  Asociatiile de proprietari ar putea avea noi obligatii, dupa ce senatorii au aprobat ieri un proiect de lege in acest sens. Potrivit documentului, acestea vor trebui sa afiseze lunar modul de calcu...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

May 2015
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR