Putem evita divortul prin mediere ?

 

Ca si mediator pot spune ca am o experienta in desfacerea casatorilor suficent de incarcata incat sa militez pentru pastrarea familiilor fie si cu riscul de a avea mai putini clienti in biroul meu de mediere.

Familia nu este numai nucleul de baza al societatii si nici o chestie traditionala pe care o putem demonta in numele modernismului, a progresului sau a altor chestiuni de import. Familia inseamna dragoste, inseamna echilibru, inseamna unul sau poate mai multi copii sensibili, cu sentimente si dorinte si necesitatea de a trai alaturi de ambii parinti.

Asadar, inainte de a ajunge la avocat sau la mediator pentru divort asigura-te ca ai facut tot ce iti este posibil pentru evitarea destramarii familiei tale.

Iar cand vorbesc de a face eforturi pentru pastrarea familiei nu ma refer la suferinta ci la mecanismele moderne si eficiente pe care le ai la indemana dar la care nu te-ai gandit, sau pe care le-ai evitat din cauza unui tabu social pe care astazi trebuie sa il depasesti. O casnicie nu se destrama intr-o zi, de cele mai multe ori semne de raceala, de evitare conjugala sau de lipsa de armonie apar cu mult timp inainte dar, de cele mai multe ori, refuzam sa le luam in seama si speram ca … totul va fi bine. Eronat.  Fiecare din semnele enumerate mai devreme au la baza o cauza care prin dialog poate fi inlaturata iar casnicia sa continue fara niciun impediment. Comunicarea in societatea moderna si plina de stresul cotidian de cele mai multe ori se termina cu o cearta care mareste si mai mult prapastia dintre soti. Un dialog asitat de un mediator ca profesionist in gestionarea eficienta a conflictelor sub angajamentul contractual al confidentialitatii poate constitui un dialog constructiv care sa duca la indentificarea impedimentului, inlaturarea acestuia si contiunarea unei casnicii in fericire si armonie.

Sigur ca puteti invoca sute de motive pentru care acest efort nu poate fi eficient . De la faptul ca “ celalat nu vrea sa comunice” , trecand prin “ am incercat eu dar nu merge” si pana la “ Cum sa imi spal eu rufele de fata cu un strain ? “ toate acestea pot fi scuze care expun familia la riscul de a aluneca pe panta lipsei de comunicare spre ineviatabilul divort. Dar, oricat de frecvente ar fi divorturile si oricat de moderni ne consideram, un divort presupune suferinta, lacrimi, viitor distrus pentru anumite persoane si , cel mai grav, copii in familii destramate cu sechele enorme din punct de vedere psihic, cu repercusiuni de durata si cu efect in constuirea caracterului copilului ce creste fara ambii parinti.

Cauzele ce duc la destramarea casniciei sunt intotdeaune cele la care nu va ganditi pentru ca daca le-ati puteti fi putut anticipa poate ca le-ati fi si corectat. De la respectul necesar fiecarei identitati, dorintele de modernism in intimidate , sau insatisfactia in aromonia conjugala, si pana la vise neimplinite sau simpla lipsa de dialog, desfacerea casatoriei are intotdeauna cauze ascunse care in familie nu se aduc in discutie din varii motive.

Secretul pastrarii casniciei este pe de o parte interventia din timp, atunci cand prapastia dialogului nu este atat de mare incat sa nu mai poate fi umpluta de mediere, si pe de alta parte curajul de a apela la profesionistul care poate gestiona dialogul dumneavostra eficient si constructiv.

Trebuie sa fim constienti ca odata cu trecerea anilor evoluam diferit si de multe ori ne trezim brusc ca suntem doi straini cu aminitiri frumoase dar cu foarte putine lucuri in comun pentru ca am limitat comunicarea la strictul necesar supravietuirii de zi cu zi. Iar asta se repara prin mediere.

Spun ca mediatorul va poate salva casnicia dar spun si ca asta se poate intampla atunci cand nu este prea tarziu. Oricat de bun ar fi un mediator acesta nu poate face minuni si nu poate repara greselile pe care dumneavostra, din neglijenta, le-ati comis de-a lungul timpului .

Daca ati apelat la mediator in ultimul ceas poate ca nu va salvati casnicia dar va puteti bucura de alte avantaje pe care medierea le ofera :

Vorbim aici despre faptul ca prin  mediere, fata de instanta, se poate obtine un divort discret, civilizat, rapid, cu costuri reduse, vorbim deasemenea despre doi oameni ce pot renunta la a mai fi soti dar nu trebuie sa renunte niciodata la a mai fi parinti, despre stabilirea unui dialog pentru perioada de dupa casatorie, a unui plan parental, a unei strategii gandite in mediere prin care copiii sa simta cat mai putin posibil trauma divortului, si despre evitarea cu ajutorul medierii a umilintei data de procesul public pe care il ofera divortul clasic cu avocat, judecator, aporod, jandarm, termene de judecata, toata viata expusa si publicata pe site-ul instantei in hotararea de divort, s.a.m.d.

Daca vrei sa afli mai multe despre felul in care medierea poate sa fie solutia problemelor tale nu ezita sa suni la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact. Informarea despre mediere este gratuita. 

(Visited 95 times, 95 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Paşi care îţi salvează căsniciaPaşi care îţi salvează căsnicia Dacă vreţi cu tot dinadinsul să vă salvaţi căsnicia, există câteva soluţii simple şi practice, pe care experţii în relaţii le-au testat de-a lungul timpului. Să nu vă aşteptaţi însă la […]
  • Divorțul la mediator. Legal, discret, eficient – Q.E.D.Divorțul la mediator. Legal, discret, eficient – Q.E.D. Armonizarea permanenta a legislatiei Romaniei cu legislatia europeana ofera cetatenilor romani o suma de alternative cand este vorba despre desfacerea casatoriei. Stim cu totii despre […]
  • Legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediatorLegea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator CAPITOLUL I Dispozitii generale Art. 1. – (1) Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in […]
  • Mediere malpraxisMediere malpraxis Ca mediator in Bucuresti consider ca am acumulat suficienta experienta in medierea conflictelor cauzate de cauzele de malpraxis incat sa pot formula o parere in acest […]
  • Cum sa obtii maximul intr-un proces de mediere ?Cum sa obtii maximul intr-un proces de mediere ? Medierea este o negociere asistata de un profesionist in gestionarea eficienta a conflictelor  – Mediatorul . Tot ce trebuie sa faci la mediator este sa vorbesti. Nu trebuie sa stii legi, […]
 

Lasă un răspuns

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

august 2016
L Ma Mi J V S D
« Iul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR