Razboiul facatorilor de pace !

 

mediator petru mustateanuMotto: Fericirea a VII-a: “Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”

Daca as incepe acest text prin a-mi exprima mahnirea fata de luptele acide care dezbina corpul profesional al mediatorilor poate ca nu ar interesa multi colegi. Asa ca voi incepe cu o intrebare pe care  va rog sa imi permiteti sa o lansez catre toti profesionistii din mediere:

Dumneavoastra, dumneata, sau…, tu, draga coleg/a, daca ai avea nevoie de un facator de pace, de un mediator, ce asteptari ai avea de la el ? Cum ar trebui sa fie cel care te-ar convinge sa iti deschizi sufletul in fata lui si sa ii spui care ti-e suferinta, chiar daca simti ca vrei dreptatea oferita de instanta ? Cum ti-ar placea sa vorbeasca, ce ti-ar placea sa iti spuna ? Ce ar trebui sa faca si cel mai important, ce ar trebui sa stii despre el incat sa ii oferi aprecierea ?

Sau altfel, daca am scrie o carte despre un mediator, sau un scenariu de film, cum ne imaginam ca poate fi el astfel incat toti cititorii sa il indrageasca ? Ar trebui el sa fie un exemplu de echilibru si de pace ? Sau este suficient sa pretinda asta ?  Sa facem ce spune mediatorul sau sa facem ce face mediatorul ? Ar trebui sa stie multe legi ca sa stie ce si cum sa scrie in acordul de mediere  ? Ar trebui el sa fie un bun psiholog sau comunicator, sa te inteleaga? Sa fie mult mai bun decat se poate forma in cursul intensiv si, inainte de avea ce scrie in acord, sa stie el cum sa aduca pacea ?

Cum arata biroul lui ? Cum este imbracat, ce voce are, ce simti in prezenta lui ?  Ce spun oamenii despre el/ea ?

Si acum spune-mi, cum esti tu ? Cum te vad oamenii, ce stiu ei despre tine ?  Sincer, crezi ca poti aduce la intelegere alte persoane cand tu nu esti impacat cu tine? Crezi tu ca o lege mai buna te poate face si pe tine un mediator mai bun, mai apreciat ? Sau poate ca este mai bine ca tu sa iti gasesti pacea interioara inainte de a vrea ca oamenii sa te plateasca pentru ca tu sa le aduci lor  pacea pe care o cunosti ?

Putem continua exercitiul de imaginatie ?

Presupunem acum ca tu, cel profesionist, esti angajat pentru servicii de mediere de catre tine cel aflat in conflictul cu legiuitorul, cu unii colegii, cu C.d.M.-ul, cu M.J.-ul s.a.m.d. Ce intrebari i-ar adresa profesionistul din tine acelui ,,tu” aflat in conflict ? I-ai oferi sfaturi ? Cum ar decurge medierea ? Ai fi partinitor sau echidistant ? Ai tu o solutie prin care, cu forta binelui, a dialogului civilizat, a tehnicilor de mediere, sa aduci echilibrul ?

Poti tu aduce pacea in conflictul tau cu tertii sau nu poti reusi asta, iar in cazul acesta este de inteles de ce clientii nu apeleaza inca la tine ? Mai gandeste-te !

Mediator Petru Mustateanu 

Sigur va mai intereaza si :

 • Reducerea cu 50% a taxelor de timbru pentru conflictele solutionate prin mediereReducerea cu 50% a taxelor de timbru pentru conflictele solutionate prin mediere
  Medierea este o procedura voluntara. Asa a fost inca de la aparitia legii 192/2006, asa este si in acest moment si asa va si ramane, pentru a-si putea crea efectele benefice. In mediere partile ...
 • Dovada incercarii de solutionare prin mediereDovada incercarii de solutionare prin mediere
  De ce mediere ? Ce este medierea aceasta si ce se intampla acolo ?  Si, mai important de atat, ce face mediatorul  atat de special incat eu, cu toate cele pe capul meu, sa mai merg  si la un mediat...
 • Partajul in urma divortuluiPartajul in urma divortului
  Poate fi un cabinet de mediator locul in care un partaj in urma divortului sa fie mai avantajos fostilor soti decat instanta de judecata  ? As incepe discutia despre partaj cu avantajul real ofe...
 • Cum sa obtii maximul intr-un proces de mediere ?Cum sa obtii maximul intr-un proces de mediere ?
  Medierea este o negociere asistata de un profesionist in gestionarea eficienta a conflictelor  – Mediatorul . Tot ce trebuie sa faci la mediator este sa vorbesti. Nu trebuie sa stii legi, nu ai nev...
 • CEL MAI FRUMOS ACORD DE MEDIERE INCHEIAT DE MINECEL MAI FRUMOS ACORD DE MEDIERE INCHEIAT DE MINE
  In baza hotararii 1923/15.04.2011, deschid usa biroului de mediator, pregatit, asa cum am invatat la cursul de formare initiala  platiti cu suma de 1000 de euro, cu flipchart, laptop, scaune confor...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

May 2015
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR