Reforma Judiciara

 

Newsletter CM – Intalnire intre reprezentantii Consiliului de Mediere si reprezentantul Bancii Mondiale in Romania in cadrul programului “Reforma Judiciara”, dl. Klaus Decker – Senior Specialist pentru Sectorul Public si Reforma Institutionala

Pe 15 aprilie 2013, la sediul Consiliului de Mediere , a avut loc intalnirea intre dl. Dorin Badulescu – presedinte al Consiliului de Mediere, dl. Zeno Şuştac – vicepresedinte al Consiliului de Mediere si domnul Klaus Decker – reprezentantul Bancii Mondiale in Romania in cadrul programului “Reforma Judiciara, Senior Specialist pentru Sectorul Public si Reforma Institutionala.

In cadrul acestei intalniri, dl. Klaus Decker a fost informat asupra stadiului actual legislativ si institutional al medierii in Romania. De asemenea, au fost prezentate si problemele cu care se confrunta medierea la ora actuala.

A fost abordata problema medierii si din perspectiva ultimului raport al Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare:
“Cea de a doua recomandare se referea la presiunea generală exercitată de volumul de muncă asupra sistemului judiciar din România şi la necesitatea de a restructura instanțele şi parchetele, reechilibrând numărul de angajați şi sarcina de lucru. Guvernul remediază în prezent sursa acestei probleme, prin modificări legislative, abordând unele dintre cauzele speciale ale unui val de dosare noi. Astfel de eforturi pentru reducerea volumului de muncă în punctele din cadrul sistemului supuse presiunii pot fi mai eficace decât încercările de a rezolva problema prin creşterea numărului de judecători şi procurori, ceea ce ar putea risca, de asemenea, să pună în pericol îmbunătățirile aduse recent în ceea ce priveşte calitatea şi formarea noilor practicieni
Deasemenea, Comisia remarcă necesitatea accelerării progreselor în ceea ce priveşte recomandările sale referitoare la reforma sistemului judiciar, la integritate şi la lupta împotriva corupției. Comisia va monitoriza îndeaproape progresele, în cadrul unui dialog constant cu autoritățile române, iar la sfârşitul anului 2013 va prezenta un raport cu privire la procesul de reformă.”Sursa : Site-ul oficial al Comsiei Europene .

Dl. Klaus Decker a precizat ca una dintre recomandarile Bancii Mondiale catre Ministerul Justitiei in cadrul proiectului finantat de aceasta – Reforma Judiciara – privind degrevarea instantelor de judecata, este aceea de a muta procesele de o mai mica insemnatate spre solutionare catre metode alternative de rezolutie, iar medierea le-ar putea prelua.

Discutiile avute au fost constructive, urmand ca reprezentantii Consiliului de Mediere sa informeze reprezentantii Bancii Mondiale cu privire la progresele inregistrate de mediere, dar si despre problemele cu care se confrunta aceasta procedura in Romania.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu- Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

June 2014
M T W T F S S
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR