Termenul de prescriptie a dreptului de actiune se suspenda pe durata medierii
Codul de procedura civila se modifica dupa cum urmeaza: 42. Articolul 720^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 720^1. – În procesele si cererile în materie comerciala evaluabile în bani, înainte de introducerea cererii de chemare în judecata, reclamantul va încerca solutionarea litigiului fie prin mediere, fie prin conciliere directa. Termenul de prescriptie a dreptului la actiune pentru dreptul litigios supus medierii se suspenda pe durata acestei proceduri, dar nu mai mult de trei luni de la începerea ei.”
43. La articolul 7201, dupa alineatul 1 se introduce un nou alineat, alin. 11, cu urmatorul cuprins: „Termenul de prescriptie a dreptului la actiune pentru dreptul litigios supus medierii se suspenda pe durata acestei proceduri, dar nu mai mult de trei luni de la începerea ei.”
47. Articolul 720^7 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 720^7 – În cursul judecatii asupra fondului procesului, instanta va starui pentru solutionarea lui, în tot sau în parte, prin întelegerea partilor.
În cazul în care judecatorul recomanda medierea, partile se vor prezenta la mediator, în vederea informarii lor cu privire la avantajele medierii. Mediatorul nu poate solicita plata onorariului pentru informarea partilor. Dupa informare, partile decid daca accepta sau nu solutionarea litigiului prin mediere. Pana la termenul fixat de instanta, care nu poate fi mai scurt de 15 zile, partile depun procesul-verbal întocmit de mediator cu privire la rezultatul sedintei de informare despre avantajele medierii. Prevederile alin. 2 si 3 nu sunt aplicabile în cazul în care partile au încercat solutionarea litigiului prin mediere anterior introducerii actiunii. Întelegerea partilor se constata prin hotarare irevocabila si executorie.
Daca vrei sa afli mai multe despre cum iti poate fi utila medierea apeleaza la un mediator sau suna la numerele de contact afisate pe acest site. Informarea despre mediere este gratuita .
Mediator Petru Mustateanu -Bucuresti 2012
Sigur va mai intereaza si :
Avantajele medierii
Cand vorbim despre avantajele medierii trebuie sa luam in calcul ca inRomania justitiabilii fac plangeri si cereri pentru orice. In privinta primului aspect, justitia romana sufera de problema l...Medierea in protectia consumatorului
Mediatorul este profesionistul care poate gestiona cel mai eficient un conflict aparut intre un vanzator/producator si un consumator atat in Bucuresti cat si inafara Bucurestiului. Daca pentru c...Avantajele medierii pentru avocati
Mediatorul nu este un concurent al avocatului! Asa cum nu sunt nici judecatorul, executorul judecatoresc sau expertul tehnic. Profesia de mediator nu trebuie privita cu rezerve sau scepticism de ca...De ce medierea procedura prealabila instantei de judecata ?
Observ cu ingrijorare o reticenta a multor persoane, unele solitare, altele ca reprezentante ale unor clase profesionale, legat de recenta lege 115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. ...Legea 202/2010 Mica reforma a Justitiei
15. Articolul 131 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Art. 131 In tot cursul procesului, judecatorul va incerca impacarea partilor, dandu-le indrumarile necesare, potrivit legii. In a...
2 Responses to Termenul de prescriptie a dreptului de actiune se suspenda pe durata medierii
Leave a Reply Cancel reply
You must be logged in to post a comment.
BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900
Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

- Expertiza CNCD în ceea ce privește declararea avocaților și notarilor mediatori de drept
- Judecator: actiunea este inadmisibila doar daca reclamantul nu e informat asupra medierii
- Reactia Consiliului de Mediere la Decizia CCR
- Judecătorii ar trebui să trimită la mediere conflictul
- Senatul a aprobat noi obligatii pentru asociatiile de proprietari.
- Medierea culpei medicale – Malpraxis
- Mediatorul este o profesie care va fi de bază în dezvoltarea culturii pentru dialog în România
- Avocatul Marius COLTUC Propune Un Proces Comun Impotriva ENEL
- Video – Conferinta Medierea pentru judecatori si procurori
- Judecătorii lasă fără dobândă un contract de credit ipotecar
- Mediere litigiile locative
- Medierea, între strălucirea din teorie și eșecul din practică
- De ce este necesară și utilă ”data certă” pe acordul de mediere?
- Arbitrajul si medierea conflictelor colective de munca
- Google nu mai afișează date din dosarele portal.just.ro
- Statul e dator sa regandeasca sistemul de incurajare a cetatenilor romani sa apeleze la mediere
- Sondaj privind percepţia medierii în rândul cetăţenilor
- Campanie de strângere de semnături pentru modificarea legii medierii
- Medierea in Belgia
- Cu ce ne poate ajuta un mediator
- Decizia CC legată de mediere, distrugătoare pentru cetăţean
- Despre decizia Curtii Constitutionale cu privire la medire
- Principiile medierii penale
- Medierea merge mai departe
- Propunere de modificare a legii medierii
- Mediere fara certificat de mostenitor?
- Declararea informarii asupra medierii ca fiind neconstitutionala
- Judecatorii trimit justitiabilii la mediator
- Obligativitatea participarii la sedinta de informare privind medierea, neconstitutionala in unele situatii
- Romania, in dezacord cu politicile europene in domeniul medierii
Buna. Am o nelamurire.Sedinta de informare e gratuita,dar contravaloarea actelor eliberate?
Totul este gratuit ! Inclusiv documentul eliberat de mediator .