Divortat de copil

 

Mediator contact Divortat de copil Intrarea în vigoare a Noului Cod Civil în octombrie 2011 reprezintă, sau ar trebui să reprezinte, un punct de cotitură cu privire la programele de legături personale ale minorului cu părintele cu care acesta nu locuieste în mod statornic (asa-numitul părinte nerezident) iar asta se poate face numai prin mediere. Dacă practica jurisprudențială din România anterioară anului 2012 prevedea programe de legături personale cel mult simbolice între copil şi părinte, părinţii nerezidenţi exprimându-se deseori că “instanțele i-au divorțat de copii” este cazul ca aceste programe de legături personale oferite prin mediere să cunoască o lărgire în cazul părinților care se separă sau divorțează în condițiile noului cod civil ori chiar și a părinților divorțați anterior dar care depun cereri de reinstaurare a autorității părintești comune asupra copiilor lor.

Noua lege civilă arată faptul că autoritatea părintească implică nu doar drepturi ci si nenumărate obligații în sarcina părintelui nerezident: acesta este responsabil în mod solidar cu părintele rezident de faptele copilului (de exemplu în cazul în care copilul intră în conflict cu legea) este responsabil de a îngriji copilul, de a face lecții cu acesta, de a se implica în activitățile școlare și extrascolare ale copilului. Părintele este obligat să îsi dea acordul cu privire la intervențiile medicale nemaiputând fi posibil ca doar părintele rezident să se ocupe de aceste lucruri. Nu în ultimul rând părintele poate cere  prin mediere  posibilitatea să se achite de obligația de întreținere a minorului cumpărând acestuia bunurile și serviciile necesare traiului, educației și îngrijirii. Acest lucru nu se poate realiza în situaţia în care acest părinte ar interacţiona cu copilul doar odată la 14 zile. Este imposibil deci ca toate aceste obligații enumerate mai sus, să poată fi realizate prin menținerea vechilor prevederi legale care implicau un contact părinte-copil limitat la un weekend din două in limite legale care sa inlocuiasca un plan parental stabilit de parinti in cadrul unui proces de mediere.

Instanţele române ar trebui deci să incurajeze partile sa mearga la mediere in cazul unui divort, sa acorde

programe de legături personale nelimitate în cazul în care părinții dovedesc că se înțeleg la mediator, să accepte acordul de mediere si planul parental încheiat de părinți  intocmai , sau, în cazul în care părinţii nu ajung la un acord la mediator, să ofere un program de legături personale larg şi rezonabil părintelui nerezident.

In mare parte acest lucru se si intampla singurul impediment fiind faptul ca nu exista inca un grad suficient de constientizare a efectelor divortului asupra copilului minor din partea populatiei , a tendintei gresite a unor parinti de a  se razbuna pe fostul sot izolandu-l de propriul copil prin demersuri juridice insistente care , pe fond sunt si impotriva copiilor sai.

Trebuie retinut faptul ca divortul in instanta presupune mari traume partilor dar si copilului expus la ancheta psihosociala, interogatoriu, etc, divortul la notar este unul strict in cotele legale si a anchetei psihosociale fara ca parintii sa poata sa isi exprime modalitatea prin care sa isi ofere dragostea fata de copii prin negocierea unui plan parental flexibil,  avantajos, atat pentru copil cat si pentru parinti, si ca singura modalitate in care sotii, partile aflate in divort, sa decida liber pentru propriul copil, pentru propria viata de dupa desfacerea casatoriei este divortul la mediator !

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site !

Sigur va mai intereaza si :

 • mediere diferiti 150x150 Divortat de copil La cine raman copiii dupa divort ?
  -Odata cu discutia despre divort problema copiilor devine una stringenta . Termenul de incredintare minor dispare, locul acestuia fiind luat de o solutie moderna si adaptata necesitatilor copiilor ...
 • mediere diferiti 150x150 Divortat de copil Plan Parental la Mediator
  Plan Parental la Mediator Model plan parental pentru custodie comună Conform noului Cod Civil, în România, părinții pot exercita în comun autoritatea părintească asupra copiilor lor, adică să...
 • mediere diferiti 150x150 Divortat de copil Ce se intampla cu copiii dupa divort ?
  Exercitarea autoritatii parintesti dupa divort Autoritatea parinteasca este ansamblul de drepturi si indatoriri care privesc atat persoana, cat si bunurile copilului si apartin in mod egal a...
 • mediere partaj 300x2205 150x150 Divortat de copil Divort Notar ?
  Divortul  in mod normal ar putea fi finalizat in maxim 30 de zile, potrivit Noului Cod Civil, daca sotii se inteleg in cadrul unui birou de mediator cu privire la toate aspectele separatiei, atat l...
 • mediere partaj 300x2205 150x150 Divortat de copil Medierea obligatorie in caz de divort
  Noul Cod De Procedura Civil aduce modificari esentiale in ceea ce priveste modalitatea prin care se poate efectua desfacerea casatoriei. Noutatea consta in introducerea procedurii prealabile obliga...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

October 2013
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
MEDIATOR