Medierea conflictelor dintre drepturile de proprietate intelectuala

 

Medierea ca varianta moderna de rezolvare a conflictelor este solutia adaptata la cele mai noi prevederi ale legistatie din Romania conforma cu  cerintele europene.

Proprietatea intelectuala este un drept respectat de legislatia dintaranoastra si nu de putine ori incalcarea acestui drept duce la conflicte serioase intre parti care ajung  in instanta sau  la mediator.  Fie ca este vorba de proprietatea industriala sau de drepturile de autor si drepturile conexe,  plagiatul, copierea marcii, a   know-hou –ului, sau orice alta forma,  nerespectarea proprietatii intelectuale este un prejudiciu adus proprietarului de drept.

Medierea este solutia acestor conflicte cu o eficienta uimitoare de foarte multe ori. Pe de o parte dovedirea proprietatii nu intodeauna este o sarcina usoara pentru reclamat iar justitia clasica prevede depunerea unor probe clare care sa sustina actiunea. Pe de alta parte proprietatea intelectuala nu este incalcata intodeuna cu buna stiinta iar accidente se pot produce uneori fara o intentie in acest sens prin urmare rezolvarea rapida prin mediere poate duce la scaderea prejudiciului cauzat.

Nu trebuie neglijat nici aspectul confidentialitatii pe care medierea il ofera. O marca ce se respecta nu isi doreste niciodata un proces public care sa ii aduca prejudicii de imagine pe piata iar la mediator confidentialitatea este garantata contractual.

Foarte de curand un conflict international intre doua marci de renume in domeniul productiei de I.T. au primit recomandarea sa isi rezolve conflictul prin mediere intrucat instantele de judecata nu se puteau pronunta pentru castigul uneia dintre parti.

Daca doriti sa aflati mai multe despre mediere, despre cum poate un mediator sa ofere contextul favorabil rezolvarii conflictului dumneavoastra nu ezitati sa apelati la un mediator. Prin lege informarea despre medire este gratuita .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2012

Sigur va mai intereaza si :

 • Cursuri mediere in BucurestiCursuri mediere in Bucuresti
  Cele mai multe scoli de formare care ofera cursuri de mediere se afla in Bucuresti. In mare parte suportul de curs pentru cusuri de mediere nu este foarte diferit de la o scoala la alta ele fiind a...
 • Avocat divort sau mediator divort ?Avocat divort sau mediator divort ?
  Sunteti in pragul unui divort si nu stiti inca ce formula juridica sa folositi pentru divortul dumneavoastra ? Avocat divort sau mediator divort ? Justitei clasica sau mediere ?  Sa fiti sigur de c...
 • Impacarea partilor prin mediereImpacarea partilor prin mediere
  Conform art.132 alin.1 Cod penal, impacarea partilor prin mediere in cazurile prevazute de lege inlatura raspunderea penala si stinge si actiunea civila. Disponibilitatea procesului se manifesta, i...
 • MEDIEREA DIN ROMANIA vs MEDIEREA EUROPEANAMEDIEREA DIN ROMANIA vs MEDIEREA EUROPEANA
  Este medierea din Romania pregatita sa intre in societate si sa faca fata asteptarilor cetatenilor romani ? Nu voi face astazi o analiza legislativa si nici una sociologica. Nu voi face o analiza d...
 • Cum pot divorta la mediator ?Cum pot divorta la mediator ?
   Cum pot divorta la mediator ? Noul Cod Civil creeaza noi oportunitati cetatenilor care vor sa isi refaca viata fara ca desfacerea casatoriei sa presupuna obligatoriu un vinovat pentru sfarsitul un...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

May 2014
M T W T F S S
« Apr    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI