Merita cursul de mediere ?

 
Medierea a aparut teoretic ca o alternativa la supraaglomerarea instantelor si se doreste acum sa devina un fel de justitie privata. Intr-o perioada in care totul se privatizeaza, s-au gasit solutii si la privatizarea justitiei. In Italia chiar a existat o tentativa de a introduce medierea obligatorie in anumite domenii, dar a fost declarata neconstitutionala.

In Romania, medierea a devenit un fel de ,,El Dorado”, numai ca cei care castiga sigur banii sunt cei care organizeaza cursuri si nu cei care viseaza ca vor deveni mari mediatori si ca isi vor castiga existenta.

Intr-o perioada in care locurile de munca sunt putine si prost platite, medierea a devenit noua loterie a romanilor; visul de imbogatire i-a facut pe tot mai multi romani sa apeleze la cursurile de mediere. Procentele pe care cei care organizeaza cursurile de mediere le flutura pe la nasul visatorilor (1.000 Ron divort, 3% procent din sumele contractuale negociate si alte sume halucinante pentru un bugetar) au facut ca numarul “cautatorilor de aur” in mediere pur si simplu sa explodeze.

Sa ne intelegem: pentru moment, medierea este facultativa, doar sedinta de informare fiind obligatorie, incepand cu 15 august 2013. Numai ca aceasta sedinta este gratuita. Personal, ca avocat, nu voi plati nici un leu pentru eliberarea certificatului. Este o chestiune de principiu, iar daca vreun mediator imi va solicita acest leu, ii voi face plangere.

Dar altceva vreau sa spun.

Mi se pare absolut incredibila suma de 3.500 Ron pentru cursurile de mediator, care dureaza doar doua saptamani.

Poti sa gasesti cursuri de vara la Oxford sau Harvard cu acesti bani (nu iau in calcul ,,accommodation”), ci pur si simplu doar cursul, care dureaza mai mult de doua saptamani.

Asadar, ca sa devii mediator, nu iti trebuie decat sa ai acesti bani; restul, indiferent cat de tampit fundamental esti, nu are importanta; cu siguranta vei lua certificatul de mediator.

Cata stiinta de care vor avea mediatorii dupa doua saptamani, ma indoiesc (nimeni nu ma poate convinge ca dupa un curs de doua saptamani, mediatorii vor cunoaste regimul juridic al imobilelor), dar mirarea mea cea mare vizeaza aceasta “escrocherie”, in opinia mea, cu taxele de bani exorbitante care se solicita pentru niste cursuri care nu au nici un grad de dificultate in ele. Nimic, dar absolut nimic nu justifica perceperea acestei taxe, plus ca urmeaza alte taxe pentru inscrierea in tabloul mediatorilor.

In final, daca vrem sa avem mediatori credibili ca o alternativa la sistemul judecatoresc, atunci nu trebuie sa punem taxe exorbitante, iar cursurile sa fie mult mai lungi si mai serioase si nu o bataie de joc, cu un suport de curs de 100 de pagini!

In caz contrar, vom avea numai nulitati, smenari, smecheri care detin un anumit capital pe care pot sa il investeasca, ceea ce va fi contraproductiv scopului final!

Sursa: http://www.avocatura.com/afacerea-cu-medierea-cine-sunt-adevaratii-castigatori–s6999.html#ixzz2NSbt9MoU

Sigur va mai intereaza si :

 • Cursuri mediere in BucurestiCursuri mediere in Bucuresti
  Cele mai multe scoli de formare care ofera cursuri de mediere se afla in Bucuresti. In mare parte suportul de curs pentru cusuri de mediere nu este foarte diferit de la o scoala la alta ele fiind a...
 • Onorariu Mediator Tarife mediere Onorariu Mediator Tarife mediere
  Profesia de mediator fiind o profesie liberala  presupune ca nu exista o grila cu tarife mediere impusa de Consiliul de mediere ce trebuie respectata de mediatori. Onorariul unui mediator variaza i...
 • Avocat divort sau mediator divort ?Avocat divort sau mediator divort ?
  Sunteti in pragul unui divort si nu stiti inca ce formula juridica sa folositi pentru divortul dumneavoastra ? Avocat divort sau mediator divort ? Justitei clasica sau mediere ?  Sa fiti sigur de c...
 • Divort cetatean strain Divort cetatean strain
  Divortul de un cetatean strain presupune de fiecare data aceleasi mari cerinte din partea clientilor nostri dat fiind faptul ca in cele mai multe situatii unul dintre soti se afla in Romania iar ce...
 • Vreau sa divortezVreau sa divortez
  Vreau sa divortez, vreau sa divortez dar nu am curaj ,nu am curaj sa divortez, sa divortez sau nu ?, vreau sa divortez ce trebuie sa fac ?, vreau sa divortez si am nevoie de un sfat, nu am puterea ...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

December 2013
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
MEDIATOR